Ik ben Coco
  • Creativity
  • requires the
  • Courage
  • to let go of
  • Certainties
YUNOCOCO geeft jouw bedrijf vorm & kleur

Ik ben Coco

Coco Hoeksema

Als kind wist ik dat ik talent had voor foutloos schrijven. Gingen we met het gezin uit eten, dan haalde ik de schrijffouten uit de menukaart.
Als tiener merkte ik dat ik een passie had voor kleur en vorm. Ik wilde mij met kleding altijd onderscheiden van mijn vrienden. Gelukkig kon mijn moeder heel goed naaien en maakte hele aparte creaties voor mij. Toen ik 16 was, heb ik zelf mijn eerste driedelige pak gemaakt. Daarom zocht ik aanvankelijk mijn geluk in de mode: ik volgde de couture-opleiding in Arnhem. Na mijn afstuderen, ontwierp ik onder mijn eigen label modecollecties in Vancouver (Canada). Daar organiseerde ik modeshows in The Vancouver Art Gallery om mijn label te promoten en verkocht ik mijn collecties aan verschillende winkels.


Terug in Nederland liet de passie voor talen mij ook niet los en heb ik in Utrecht de studie Algemene Letteren (met specialisatie Spaans vertalen) afgerond. Ik stortte mij tien jaar lang op het tekstschrijven en redigeren van Nederlandse en Engelse teksten. Maar de drang om mooie dingen te creëren bleef bestaan. Daarom besloot ik mij om te scholen tot grafisch vormgever en in 2007 ben ik mijn eigen bedrijf YUNOCOCO gestart.

Mijn creatieve en taalkundige talenten komen nu samen om voor bedrijven pakkende communicatie-uitingen te creëren op het gebied van vormgeving, tekst en beeld.


Ik ben een creatieve all-rounder met passie voor kleur en vorm. Visualiseren en communiceren zijn voor mij vanzelfsprekend. Ik werk snel en gedisciplineerd en kan goed plannen om de deadlines te halen.


Ik word geïnspireerd door de kleuren en vormen van bloemen, de beweging van (tango)dansen, de culturen van verre reizen, de vorm van architectuur en moderne kunst. Deze elementen gebruik ik om grafische kunst en bijzondere zilveren sieraden te maken. Bekijk ook mijn website www.art-de-coco.nl


 

Bekijk de opdrachtgevers

 

Bekijk referenties

FaceBook

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, interesses en andere dingen die YUNOCOCO te melden heeft.